Στον αέρα οι απολυμένοι συμβασιούχοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Στον αέρα οι απολυμένοι συμβασιούχοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Αρ. Πρωτ. 4812/12.10.2010

Προς υπουργούς

- Οικονομικών

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Στον αέρα βρίσκονται οι απολυμένοι συμβασιούχοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς οι ίδιοι έχουν πληρώσει το σκληρότερο τίμημα της μετάβασης της ΟΑ και βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο. Οι 800 απολυμένοι αποτελούν ικανό εργασιακό προσωπικό με πολύτιμη εμπειρία και βρίσκονται σε παραγωγικές ηλικίες με οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις. Έχουν εργαστεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία, προσφέροντας σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας επί σειρά ετών. Ενώ, λοιπόν, το κράτος θα έπρεπε να αξιοποιήσει την πολύτιμη αυτή εργασιακή τους εμπειρία και να αναγνωρίσει την μέχρι τώρα προσφορά τους στην εταιρεία, τους υποτιμά και τους υποβαθμίζει.

Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης, η οποία επαίρεται, ότι διέπεται από κοινωνική ευαισθησία, να αποκαταστήσει την αδικία που υφίστανται τα άτομα αυτά και να λάβει τα αντίστοιχα μέτρα, έτσι ώστε τα άτομα αυτά να συνεχίσουν να εργάζονται και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ελληνικό δημόσιο. Σημειωτέον, ότι οι ίδιοι έχουν προσληφθεί μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, οπότε εύλογα αξιώνουν και την αξιοκρατική κρίση της πολιτείας.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που υφίστανται οι απολυμένοι συμβασιούχοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας;

Απαντήσεις  Υπουργείων